Edexcel Εκπαιδευτήρια Κουτσομάλη Banner

Δραστηριότητες

Κοινωνικές & Πολιτιστικές Δραστηριότητες

 1) ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

 Συνεχίζουμε την παράδοση του νηπιαγωγείο μας. Έτσι τα παιδιά  παρακολουθούν επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις , κλασικό μπαλέτο,  καλλιτεχνικό πατινάζ, συναυλίες, κλπ.
 2) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:
 Τα μικρότερα παιδιά συμβάλλουν στην οικολογική δραστηριότητα του  Σχολείου παίρνοντας μέρος σε σχετικές εκδηλώσεις και σε προγράμματα  ανακύκλωσης.
 3) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

 Πλούσιο πρόγραμμα γιορτών και εκδηλώσεων συνεχίζεται και στο  Δημοτικό μας σχολείο όπως είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων και του  καλοκαιριού , η 28η Οκτωβρίου με την παρέλαση, ο Ευαγγελισμός, οι  απόκριες κλπ.. Οι υπόλοιπες γιορτές και οι εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν  με λεπτομέρειες στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
 4) ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ:

 Ετήσια έκθεση επιλεγμένων τίτλων καλού παιδικού βιβλίου, που τα  παιδιά μπορούν να ξεφυλλίσουν , η να δανειστούν πλουτίζοντας την  προσωπική βιβλιοθήκη τους.

Μουσική

H μουσική αγωγή στα πρώτα χρόνια του παιδιού πρέπει να είναι μια τέχνη δράσης. Η εκμάθηση ενός οργάνου δίνει την ευκαιρία στο μικρό παιδί να συμμετέχει ενεργά στη μουσική, αφήνοντας ελεύθερο τον εαυτό του να εκφράσει το συναισθηματικό του κόσμο. Με βάση την παραπάνω φιλοσοφία οργανώθηκαν τα μαθήματα πιάνου που θα πραγματοποιούνται στο σχολείο μας. Ειδικότερα :

  • Μέσα από μια σειρά σύγχρονων βιβλίων πιάνου, το παιδί γνωρίζει τον κόσμο της μουσικής βήμα -βήμα, με απλό τρόπο, ώστε να αγαπήσει το πιάνο και να το κάνει φίλο του.
  • Το παιδί θα ανακαλύψει τις νότες (μουσική σημειογραφία) και το ρυθμό μέσα από το παιχνίδι και έχοντας τα ως συντρόφους του, θα ξεκινήσει το δημιουργικό του ταξίδι στο κόσμο της μουσικής.
  • Το μουσικό ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει παραδοσιακά και παιδικά τραγούδια που ήδη αγαπούν τα παιδιά , ώστε να αντλούν χαρά και ικανοποίηση.
  • Με τη δημιουργία μικρών μουσικών ομάδων, θα δώσουμε στα παιδιά τη χαρά της συνεργασίας βοηθώντας στην κοινωνικοποίησή τους.

Μετά το υποχρεωτικό πρόγραμμα όποιο παιδί θέλει μπορεί να παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου που γίνονται δύο φορές την εβδομάδα στην αίθουσα μουσικής.


Αγγλικά

Ονομάζομαι Βρέντζου Ιωάννα,είμαι κάτοχος πτυχίου αγγλικής φιλολογίας από τη φιλοσοφική σχολή Αθηνών και εργάζομαι στο κέντρο ξένων γλωσσών « Μαλκογιάννη – Μούτσου» στο Άνω Καλαμάκι, όπου επί πέντε χρόνια ειδικεύομαι στη διδασκαλία αγγλικών σε παιδιά μικρής ηλικίας. Από το Σεπτέμβριο θα είμαστε μαζί στα εκπαιδευτήρια ΚΟΥΤΣΟΜΑΛΗ, όπου θα φροντίσουμε τα παιδιά μας, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα αγγλικά σε ένα ευχάριστο και γεμάτο φαντασία μαθησιακό περιβάλλον. Σκοπός μας είναι τα παιδιά να μη χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι, αφού η περισσότερη δουλειά θα γίνεται μέσα στην τάξη, αφήνοντάς τους περισσότερο ελεύθερο χρόνο στο σπίτι.


Ευελπιστούμε σε μία στενή συνεργασία για το σωστό ξεκίνημα των παιδιών μας στην Αγγλική γλώσσα.

Καλή πρόοδο στα παιδιά μας!

Κολύμβηση

Οι προπονήσεις θα γίνονται στη κλειστή θερμαινόμενη μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου της Ηλιούπολης ή στην ανοιχτή όποτε βοηθάει ο καιρός. Η επιλογή της Ηλιούπολης έγινε γιατί:

Είναι πιο κοντά μας, είναι μία από τις καλύτερες πισίνες στην Αθήνα σε ποιότητα νερού και εγκαταστάσεων γενικά και έχει πολύ καλούς προπονητές

Τα περισσότερα παιδιά ξεκίνησαν από προηγούμενες χρονιές και έχουν την βασική εκπαίδευση έτσι λοιπόν γίνεται κανονική προπόνηση. Τις ημέρες που τα παιδιά θα έχουν προπόνηση θα τρώνε μετά το κολυμβητήριο.

Ελπίζουμε να γίνει σωστή δουλεία και προγραμματισμένη, από την οποία να αναδειχθούν οι ‘ ΑΣΣΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ’ κολύμβησης.


Το μάθημα γίνεται 13.30-14.30.